top of page
  • Writer's pictureTiia Puputti

Miksi kynsikoulutukseen kannattaa mennä?

Pitäisikö minun hakeutua koulutukseen? Enkö voi tehdä kynsiä vain harrastuksena ilman koulutusta kotona? Koulutus on niin kallis. Kannattaako siihen oikeasti satsata?

Olen huomannut, että moni kynsistä kiinnostunut pohtii näitä kysymyksiä. Haluan nyt kertoa oman mielipiteeni ja kokemukseni tästä. Jos postaus herättää kysymyksiä niin kommentoi alle tai laita vaikka sähköpostia: tpartnails@gmail.com Kuka voi hakeutua koulutukseen? Ihan kuka vain kynsistä kiinnostunut ja innostunut voi ilmoittautua koulutukseen. Sinun ei tarvitse olla ennestään kauneusalalla. Toki koulutus sopii myös hyvin jo alalla oleville, jotka haluavat parantaa ammattitaitoaan tai laajentaa palvelutarjontaa. Rakennekynsien ikärajana pidetään 18 vuotta, joten koulutus sopii parhaiten täysi-ikäisille, mutta tämäkin voidaan katsoa tapauskohtaisesti. Minimi-ikä on kuitenkin se 17 vuotta Miksi hakeutua koulutukseen? Ensinnäkin olet tekemisissä voimakkaasti allergisoivien kemikaalien kanssa. On tärkeää, että osaat käsitellä tuotteita oikein. Suuri riski on että tekijänä allergisoidut itse tai aiheutat asiakkaallesi allergian. Jos akrylaattiallergia puhkeaa on se yleensä loppuelämän vaiva. Koulutuksen käytyäsi saat ostaa laadukkaita ja turvallisia tuotteita ja sinulla on kouluttajan tuki myös jatkossa. Monen kynsisarjan tuotteet myydään vain koulutuksen käyneille, kuten meidänkin käyttämä Light Elegance on ammattilaissarja. Kun koulutus on tietyn tuotesarjan alaisuudessa on kouluttaja kyseisen merkin sertifioima ammattilainen ja hänellä on tarvittava pätevyys kouluttaa. Koulutuksen jälkeen tiedät luonnonkynnen anatomiaa ja osaat käsitellä kynttä ja kynsinauhoja niin ettet aiheuta vahinkoa asiakkaille. Mihin koulutukseen kannattaa osallistua? Netti on täynnä eripituisia ja hintaisia koulutuksia. Aluksi tarvitset peruskoulutuksen ja sen jälkeen voit osallistua täydennys- ja koristelukoulutuksiin. Peruskoulutus on aina se hintavin ja pitkäkestoisin. Hyvin usein se sisältää aloituspaketin, jolla pääset hyvin alkuun kynsien teossa. Light Elegance peruskoulutus on hybridimallin koulutus eli teoriaosuus suoritetaan itsenäisesti ICG:n oma sovelluksen kautta ennen lähipäiviä. Näin lähipäiviä ei kuluteta teoriaan vaan tekemiseen. Koulutus painottuu uusien kynsien tekemiseen muoteilla ja tuotteiden oikein käyttöön ja tekniikkaan. Light Elegance Foundation Class peruskoulutuksen hinta 990€, joka sisältää tuotepaketin Led Dot lampulla (arvo 545€). Linkki koulutukseen tekstin lopussa. Hyvään peruskoulutukseen kannattaa satsata ja matkustaa kauempaakin. Peruskoulutuksia järjestetään myös viikonloppuisin jolloin matkustaminen ja osallistuminen on helpompaa.


Voiko kynsiä tehdä kotona? Sanoisin, että voit harjoitella aluksi muutaman kerran lähimmille ystävillesi koulutuksen jälkeen kynsien tekemistä myös kotona. Jos ja kun alat ottaa asiakkaita vastaan (vaikka olisivatkin tuttuja), niin syntyy velvollisuuksia. Terveysviranomainen valvoo kauneusalan tilojen kalustusta, kuntoa, ilmanvaihtoa ja välineiden puhtautta. Monelle voi tulla esim yllätyksenä, että esim. vesipiste tulee sijaita hoitohuoneessa (tai välittömässä) läheisyydessä. Samoin ilmanvaihto ja pölyn kerääminen kynsi-imurilla tulee olla kunnossa. Verottaja on myös kiinnostunut mikäli asiakkaat maksavat sinulle palveluista. Tarvitset vastuuvakuutuksen vahinkojen varalle. Näiden edellä mainittujen syiden takia suosittelen hakeutumaan johonkin kynsisalonkiin harjoitteluun. Usein on mahdollista aluksi tehdä kynsiä vaikka toisen työn ohella osa-aikaisesti ihan harrastuksena josta saa rahaa. Sitä paitsi ilta- ja viikonloppuajat ovat hyvin kysyttyjä asiakkaiden keskuudessa. Meiltäkin voi kysyä harjoittelupaikkaa sähköpostitse: tpartnails@gmail.com Kynsikoulutukset Turussa: https://tpartnails.mycashflow.fi/category/2/ryhmakoulutukset Rakkaudella Tiia Puputti / Light Elegance kouluttaja TP Art & Nails ja ICG Shop & Academy Turku

65 views0 comments

Recent Posts

See All

Comentarios


bottom of page